PL EN DE EE
MENU
ZUPA MISO Z KUKURYDZĄ I DODATKIEM MASŁA
Powrót

Zupa miso, to tradycyjna potrawa japońska, która jest jedzona przez Japończyków niemal codziennie, nawet na śniadanie! Bazą tej zupy jest „dashi” – bulion z dodatkiem pasty sojowej, czyli właśnie „miso”. Pozostałe składniki zależą od regionu, pory roku i preferencji kucharza. Najczęściej dodaje się do niej tofu i wodorosty wakame. Nasza propozycja to połączenie wieprzowiny, świeżych warzyw, kukurydzy i odrobiny masła.

SKŁADNIKI:

50 g chudego, mielonego mięsa wieprzowego

3 łyżeczki kukurydzy z puszki

1 łyżeczka masła

100 g warzyw (kapusta, marchew, kiełki)

1 zupa OYAKATA MISO

CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 MIN.
Sposób PRZYGOTOWANIA:

1. Mięso usmaż na patelni, przypraw solą, pieprzem, chili.

2. Pokrojone warzywa ugotuj, następnie odcedź.

3. Przygotuj zupę OYAKATA MISO zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4. Dodaj do zupy OYAKATA MISO masło, na wierzch podsmażone mięso i warzywa.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 4.8 Liczba głosów: 8
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.