PL EN DE EE
MENU
ZUPA MISO Z KAPUSTĄ, BOCZKIEM I DODATKIEM SERA
Powrót
SKŁADNIKI:

400 ml wody

100 ml mleka

100 g kapusty

3 łyżeczki kukurydzy z puszki

1 kawałek boczku

1 plasterek sera żółtego

1 zupa OYAKATA MISO

Szczypiorek do dekoracji

CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 MIN.
Sposób PRZYGOTOWANIA:

1. Ugotuj pokrojoną kapustę, boczek i kukurydzę w 400 ml wody.

2. Gdy warzywa staną się miękkie, wlej do garnka mleko.

3. Dodaj do zupy makaron i przyprawę OYAKATA MISO. Gotuj razem przez 2 min.

4. Na gotowy talerz z zupą połóż plasterek sera, dopraw czarnym pieprzem i udekoruj szczypiorkiem.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 4.8 Liczba głosów: 5
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.