PL EN DE EE
MENU
TONKOTSU TANTANMEN
Powrót
SKŁADNIKI:
  • 1 zupa OYAKATA Pork Ramen
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego
  • Por
  • Czosnek- 1 ząbek
  • 1 papryczka chili
  • Imbir
  • 1 łyżka miso
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżki oleju sezamowego
  • ½ łyżki sosu chili (opcjonalnie)
  • 1 łyżka sake
  • 1 łyżka mirin
  • Olej sezamowy
  • Kiełki soi
Sposób PRZYGOTOWANIA:

Pokrój por w paski. Na patelni podsmaż starty imbir, pokrojony czosnek i chili. Dodaj mielone mięso, por i smaż na średnim ogniu. Dodaj sos sojowy, miso, sake, mirin, olej sezamowy i sos chili (wg uznania). Przygotuj zupę OYAKATA Miso Ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do zupy dodaj przygotowane mięso, por oraz kiełki.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 5.0 Liczba głosów: 3
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.