PL EN DE EE
MENU
SAJGONKI Z MAKARONEM, MIĘSEM I WARZYWAMI
Powrót
SKŁADNIKI:

DANIE

2 dania OYAKATA Japońska Wołowina o smaku Wasabi

1 jajko

3 łyżki sosu sojowego

300 g mięsa mielonego

papier ryżowy

olej

marchewka

1/3 selera

1 pietruszka

1 cebula

sól himalajska

pieprz

SOS

sok z 1 cytryny

3 łyżki cukru

5 łyżek sosu rybnego

1/2 papryczki chilli

1 ząbek czosnku

kilka łyżek wody

Sposób PRZYGOTOWANIA:

DANIE
Makaron z dania zalewamy z wrzątkiem i czekamy aż zmięknie. Dodajemy saszetki z dań. Marchewkę, seler, pietruszkę i cebulę obieramy. Na grubych oczkach ścieramy warzywa i mieszamy ze sobą. Warzywa podsmażamy a następnie odkładamy na bok. Mięso smażymy i mieszamy z warzywami i z daniami OYAKATA. Dodajemy jajko, sos sojowy, sól i pieprz. Mieszamy. Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie. Na namoczony papier nakładamy farsz i zwijamy. Sajgonki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

 

SOS
Czosnek ucieramy z chilli na gładką masę. Dodajemy sos rybny i wodę. Mieszamy. Dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczania się cukru. Dolewamy sok z cytryny. Jeżeli sos jest zbyt rybny, dolewamy więcej wody.

 

Autor przepisu: Aneta Gwiner

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 5.0 Liczba głosów: 2
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.