- 1 zupa OYAKATA Soy Sauce Ramen
- 1-2 szt. udka kurczaka lub 1 większa pierś kurczaka
- 2 jajka
- ¼ cebuli
- 1 łyżka sake
- 1 łyżka mirin
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 mała łyżka cukru
- Por
Pokrój cebulę w piórka, a kurczaka w kostkę. Na patelnię wlej sos sojowy, sake, mirin, dodaj cukier, podgotuj składniki przez chwilę. Dodaj cebulę i kurczaka, podsmaż całość przez 3 min. na średnim ogniu.
Przygotuj zupę OYAKATA Soy Sauce Ramen, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W miseczce wymieszaj widelcem 2 jajka. Wlej 2/3 zmiksowanej masy jajecznej na patelnię, wymieszaj z pozostałymi składnikami i smaż przez 2 min. na małym ogniu. Dodaj pozostałą masę jajeczną i smaż przez 15 sek. na średnim ogniu.
Na wierzch zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen, dodaj przygotowaną wcześniej masę jajeczną z kurczakiem.
Całość dopraw solą i pieprzem, udekoruj porem, pokrojonym w drobne krążki.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!