PL EN DE EE
MENU
OYAKO (JAJKO I KURCZAK) SHOYU RAMEN
Powrót
SKŁADNIKI:
  • 1 zupa OYAKATA Soy Sauce Ramen
  • 1-2 szt. udka kurczaka lub 1 większa pierś kurczaka
  • 2 jajka
  • ¼ cebuli
  • 1 łyżka sake
  • 1 łyżka mirin
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 mała łyżka cukru
  • Por
Sposób PRZYGOTOWANIA:

Pokrój cebulę w piórka, a kurczaka w kostkę. Na patelnię wlej sos sojowy, sake, mirin, dodaj cukier, podgotuj składniki przez chwilę. Dodaj cebulę i kurczaka, podsmaż całość przez 3 min. na średnim ogniu.

Przygotuj zupę OYAKATA Soy Sauce Ramen, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W miseczce wymieszaj widelcem 2 jajka. Wlej 2/3 zmiksowanej masy jajecznej na patelnię, wymieszaj z pozostałymi składnikami i smaż przez 2 min. na małym ogniu. Dodaj pozostałą masę jajeczną i smaż przez 15 sek. na średnim ogniu.

Na wierzch zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen, dodaj przygotowaną wcześniej masę jajeczną z kurczakiem.

Całość dopraw solą i pieprzem,  udekoruj porem, pokrojonym w drobne krążki.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: Liczba głosów: 0
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.