PL EN DE EE
MENU
KURCZAK W SOSIE TERIYAKI Z MAKARONEM
Powrót
SKŁADNIKI:
  • 1 danie OYAKATA JAPOŃSKI KURCZAK TERIYAKI
  • ½ piersi z kurczaka
  • ½ cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka sake
  • 1 łyżka mirin
  • ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • prażony sezam i szczypiorek do dekoracji
Sposób PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka przekrój w poprzek na dwa cieńsze plastry, dopraw solą oraz pieprzem i ugotuj. Po wystudzeniu mięsa obtocz je w mące. Następnie przygotuj sos: wymieszaj sake, mirin, sos sojowy oraz cukier. Rozgrzej patelnię i usmaż kurczaka, pamiętaj, by pod koniec smażenia dodać do niego wcześniej przygotowany sos. Całość wymieszaj. Następnie przygotuj danie OYAKATA Japoński Kurczak Teriyaki, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przełóż danie na talerz, połóż usmażonego i pokrojonego na plastry kurczaka. Na wierzch wyciśnij sok z cytryny. Na końcu całość posyp szczypiorkiem i sezamem.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: Liczba głosów: 0
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.