PL EN DE EE
MENU
CHRUPIĄCY MAKARON Z KREWETKAMI I WARZYWAMI
Powrót
SKŁADNIKI:

100 g kapusty pak choi

80 g krewetek

1 marchewka

grzyby shitake

1 zupa OYAKATA SOY SAUCE

530 ml wody

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

olej sezamowy

2 jajka

CZAS PRZYGOTOWANIA:
20 MIN.
Sposób PRZYGOTOWANIA:

1. Gotuj makaron z zupy OYAKATA SOY SAUCE w 400 ml wody przez 3 minuty i odcedź.

2. Podsmaż ugotowany makaron na oleju sezamowym bez mieszania. Po 2 minutach zalej makaron roztrzepanymi jajkami i smaż aż do ścięcia. Odłóż makaron na płaskim talerzu.

3. Pokrój kapustę pak choi, grzyby shitake, marchewkę, dodaj krewetki i usmaż na oleju sezamowym.

4. Rozpuść przyprawę z zupy OYAKATA SOY SAUCE w 100 ml gorącej wody i wlej do podsmażonych składników.

5. Rozpuść jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 30 ml ciepłej wody i dodaj do składników.

6. Po podsmażeniu wyłóż składniki na przygotowany wcześniej makaron.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 4.9 Liczba głosów: 8
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.