PL EN DE EE
MENU
CHRUPIĄCE KULKI
Powrót
SKŁADNIKI:

1 danie OYAKATA Japoński Klasyczny

200 g sera gouda

150 g sera mozzarella

100 g kiełbaski chorizo

1 jajko

pół papryczki chili

1 łyżka oliwy

2 łyżki mąki typu 500

szczypior

1 ząbek czosnku

sól i pieprz

Sposób PRZYGOTOWANIA:

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę chorizo, po 5 min dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chili - po kolejnych 2 min wrzucamy całość do naczynia np. miski. Przyrządzamy danie OYAKATA zgodnie z instrukcją i dodajemy do miski z chorizo i chili. Do całości dorzucamy jedno surowe jajko, starty żółty ser i porwaną mozzarellę a następnie szczyptę soli i pieprzu, dodajemy mąkę i drobno posiekany szczypior. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy małe kuleczki w zwilżonych dłoniach (nasza masa nie będzie przywierać do palców). Kulki obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju przez około 2,5 min - do momentu gdy nasze kulki nabiorą złotego koloru. Podajemy ciepłe. Do naszych kuleczek idealnie pasuje sos sweet chili.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 5.0 Liczba głosów: 4
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.