PL EN DE EE
MENU

Kuchnia japońska

Japońska dieta uważana jest za najzdrowszą na świecie. Właśnie dlatego Mistrz OYAKATA zebrał wszystkie istotne informacje na temat japońskiej kuchni w jednym miejscu! W dziale Kuchnia japońska znajdziesz najpopularniejsze potrawy, sposoby ich przygotowania oraz wiele ciekawostek kulinarnych. Poznasz także zwyczaje oraz tradycje związanie z jedzeniem w Kraju Kwitnącej Wiśni. Nie wiesz, jak jeść pałeczkami? Mistrz Cię tego nauczy!

OMURAISU – OMLET Z RYŻEM LUBIANY NIE TYLKO PRZEZ DZIECI
Omuraisu to japońskie danie, które należy do kategorii yoshoku, czyli dań które są swobodną interpretacją zachodnich potraw. Japończycy bardzo poważnie traktują własną kulturę kulinarną, na przykład…
DONBURI – JAPOŃSKA MISKA PEŁNA SMAKÓW
Miska ryżu, bo dokładnie to oznacza donburi (丼), nie będzie smakowała nigdzie tak dobrze, jak właśnie w Japonii. Tym bardziej że, serwuje się ją tam na niezliczenie wiele sposobów. Przypadnie do…
CHIRASHI-ZUSHI, CZYLI MISKA PEŁNA RYB I RYŻU
Każda kuchnia świata szczyci się własnymi tradycyjnymi potrawami, których nie sposób podrobić. Podobnie jest w przypadku specjałów z Kraju Kwitnącej Wiśni. Istnieje kilka przepisów z japońskiej…
TONKATSU - POPULARNY KOTLET JAPOŃSKI
Japońska kuchnia z pewnością wielu osobom kojarzy się z sushi, ryżem, soją, czy tempurą. Mało kto jednak wie, że jednym z najpopularniejszych japońskich dań, podobnie, jak w Polsce jest schabowy.…
SMAKI JAPONII II
Poznaj najpopularniejsze japońskie napoje!
MAKARON SOBA - JAK PRZYRZĄDZIĆ, Z CZYM PODAWAĆ?
Makarony to specjalność kuchni włoskiej. Co jednak, gdy znudzą nam się dania na bazie spaghetti, panne, tagiatelle, czy fusilli? Azjatyckie kulinaria również słyną z wielu rodzajów makaronów. Jednym…
KOBE - NAJDROŻSZA WOŁOWINA JAPOŃSKA
Wołowina to obecnie jeden z bardziej ekskluzywnych rodzajów mięsa. Najbardziej cenionym przez smakoszy, najzdrowszym, ale jednocześnie najdroższym przykładem jest niesamowicie delikatna wołowina Kobe…
SMAKI JAPONII
Czego powinieneś spróbować by poznać prawdziwy smak japońskiej kuchni?
PAŁECZKI - JAK ROZGRYŹĆ KUCHNIĘ JAPOŃSKĄ
Podążaj za wskazówkami MISTRZA OYAKATA i opanuj najtrudniejszą z japońskich sztuk - sztukę jedzenia pałeczkami!
NATTO - POTRAWA DLA WYJĄTKOWYCH SMAKOSZY
Nattō jest jednym z najbardziej specyficznych i popularnych dań kuchni japońskiej. Ma bardzo wysokie walory odżywcze i jest uważany za jeden z najzdrowszych produktów świata, ale z drugiej strony…
JAPOŃSKA MATCHA - ZIELONA HERBATA W PROSZKU
Skarbnica antyoksydantów, witamin i składników odżywczych. Eliksir młodości i sposób na osiągnięcie idealnej równowagi między spokojem i pobudzeniem. Nie bez powodu matcha bywa nazywana „zielonym…
TEPPANYAKI – JAPOŃSKI GRILL
Płonący stół, orientalne potrawy, wyczarowywane w kilka sekund przez kulinarnych wirtuozów, którzy dzięki opanowanej do perfekcji technice nadają wyjątkowego smaku nawet najprostszym daniom – poznaj…
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.