EN
MENU
KURCZAK PO JAPOŃSKU

Zupa ta łączy smak UMAMI, tradycyjny japoński bulion z kurczaka i makaron. Przyprawiona jest imbirem, czosnkiem i czarnym pieprzem, udekorowana ziarnami sezamu.

 

SMACZNEGO!   ITADAKIMASU!
TABELA WARTOŚCI
ODŻYWCZYCH
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu: w 100 ml: w 1 porcji
(480 ml):
Energia: 363 kJ
87 kcal
1742 kJ
418 kcal
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
4,1 g
2,0 g
19,7 g
9,6 g
Węglowodany:
w tym cukry:
10,1 g
0,5 g
48,5 g
2,4 g
Białko: 2,2 g 10,6 g
Sól: 1,01 g 4,85 g

Opakowanie zawiera 1 porcję (480 ml produktu po przygotowaniu)

Masa netto: 89 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1
TYPOWO JAPOŃSKI
1
Zagotuj w garnku 450 ml wody. Dodaj makaron.
2
Gotuj makaron 3 min.
3
Dodaj olej i przyprawy z saszetek.
4
Wymieszaj i gotowe!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2
ALTERNATYWNY
1
Pokrusz makaron, wsyp do miski i dodaj przyprawy oraz olej z saszetek.
2
Zalej 450 ml wrzącej wody.
3
Przykryj i pozostaw na 3 minuty.
4
Wymieszaj i gotowe!
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.